KOL INDUSTRIJSKE čISTILNE NAPRAVE

Kofi serija
Profi serija
Col serija
Com serija

Ozadje vsebine

INDUSTRIJSKE čISTILNE NAPRAVE KOL

Linija za kontinuirano čiščenje manjših proizvodov na proizvodni liniji...

KOL – KONTINUIRANA LINIJSKA čISTILNA NAPRAVA

Kontinuirane linije KOL so sistemi za kontinuirano tretiranje odpadne vode, ki se proizvajajo pri čiščenju industrijskih proizvodov na linijah in se ustvarjajo pri kemijsko-površinski obdelavi kovinskih delov. Efekt odstranjevanja maščobe iz kovinskih polizdelkov/izdelko ter ostalih nečistoč se doseže s škropljenjem izdelkov pod pritiskom. Izdelki so enakomerno razporejeni po liniji (transportni trak, ki je narejen iz kovine ali plastike). Pri teku transportnega traku na posameznih območjih se zagotovi optimalna kombinacija fizikalne in kemijske obdelave izdelka. Hod transportnega traka je mogoče enakomerno kontrolirati s spreminjanjem frekvence pogonskega motorja.

KOL LINIJSKE čISTILNE NAPRAVE OMOGOčAJO

Odmaščevanje,
izpiranje,
defosfatizacija (fosfatizacija,
izpiranje (pasivacija),
sušenje.

Naprava je sestavljena iz zaprtega kontinuiranega tunela. Vsi dopolnilni agregati omogočajo kompaktno izvedbo (blok izvedba). Konstrukcija z odstranljivimi deli je izdelana iz visoko-kvalitetnega polipropilena (PP).

Kemijske spojine se akumulirajo v rezervoarjih z direktnim ali indirektnim gretjem. Grelni element sestavlja izmenjevalec toplote. črpalke visokega pritiska dovajajo spojine v razvodne conske škropilnice. Da bi se preprečilo mešanje kemijskih spojin, se uprablja vpihovanje (zračne bariere). Kvaliteta procesa in medijev, ki so v teh procesih uporabljeni, se vzdržuje z gravitacijo in pritiskom.

Kontrola in monitoring celotnega sistema omogoča mikro-računalnik VIPA314 (SIMATIK S7-300). Komunikacija z operaterjem opreme je omogočena s pomočjo kontrolne plošče OP77. Prenos podatkov, oddaljena komunikacija in monitoring pa omogoča MPI vmesnik. Po potrebi je mogoče vgraditi tudi PROFIBUS ali Ethernet vmesnik.

PREDNOSTI KOL čISTILNIH NAPRAV

Visoka kapaciteteta,
kvaliteta površinske obdelave je višji kot pri poniranju
variabilnost operacij,
kompaktna konstrukcija in majhne površine,
statični položaj delov sistema eliminira možnost poškodb ali okvar njihovih površin.

OPERACIJE SISTEMA KOL

Odmaščevanje,
toplo izpiranje
vpihovanje zraka
defosfatizacija
toplo izpiranje
vpihovanje zraka
pasivizacija
sušenje

Izbira procesov je odvisna od potreb in izbire kupca. Kontrolni sistem omogoča izključitev posameznih con na liniji, če to izbrana tehnološka operacija omogoča. S tem povečamo raznolikost uporabe KOL kontinuirane linije in ekonomsko upravičenost izvedbe.

širine izvedbe KOL linij standardnih dimenzij: 400 mm, 500 mm, 600 mm in 800 mm.

Za vsa dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 626 715
ali pošljite sporočilo na info@vodateh.si