Biološke čistilne naprave

Pogosta vprašanja & odgovori..

Ozadje za vsebino

KAJ JE BIOLOšKA čISTILNA NAPRAVA?

Hišna ali mala komunalna čistilna naprava (mKčN) je posoda (plastična, betonska, iz drugih materialov) v kateri je vgrajena tehnologija, ki gospodinjsko odpadno vodo (iz kopalnice, kuhinjskega korita, tuša ali banje ter pomivalnega in pralnega stroja) prečisti do te mere, da jo lahko po veljavni okoljski zakonodaji varno odvajamo v okolico (odprti vodotok, skozi polje ponikanja v tla).

TIPI čISTILNIH NAPRAV ZA GOSPODINJSKE ODPADNE VODE

Poznamo več tipov malih komunalnih čistilnih naprav. Med seboj se tipi čisitlnih naprav ločijo v več pogledih. Med seboj se ločijo glede na:

Gostoto biomase (Razpršena plavajoča biomasa, zgoščena plavajoča biomasa, reaktor z nosilci biomase);
Velikostne razrede (do 50 P.E., nad 50 P.E.);
Način čiščenja odpadne vode (SBR, MBBR, MBR, PRETOčNI, BIOFILTER);
Stopnjo očiščenosti odpadne vode (sekundarno, terciarno čiščenje, dezinfekcija).

Tipi, ki jih med seboj ločimo svetovalci / prodajalci:
PRETOčNE čISTILNE NAPRAVE (Aquatec VFL, tip AT )
SBR čISTILNE NAPRAVE (Ammermann SBR, tip AquaPUR polietilen & AquaFEE beton)
BIOFILTRI (Biorock, brez električne energije)
MBR čISTILNE NAPRAVE (Aquaflot, tip AQ)

Nekaj prednosti in slabosti posameznih sistemov:

PRETOčNI čISTILNE NAPRAVE
Pretočni tip čistilne naprave je najbolj pogosto prodajan tip čistilne naprave v Evropi. Gre za dobro poznano in preverjeno tehnologijo, ki za delovanje uporablja le toliko elektronike kolikor je potrebno, zato je tak tip čistilne naprave ugodnejši za nakup in vzdrževanje. V podjetju VODATEH d.o.o. nudimo tip Aquatec VFL, AT 6-50 ter AT 50-1000 PE. Učinki čiščenja KPK in BPK5 vrednosti je nad 90 %, kar zadostuje za pridobitev občinske subvencije za izgradnjo mKčN. čistilne naprave tipa AT so tudi na seznamu GZS. Uporabljamo jih predvsem za čiščenje odpadne vode iz eno ali več stanovanjskih hiš, delavnic, vikend hiš in objektov, ker sezonskost obiska ni toliko izrazita (zidanice, bolj pogosto obiskovani objekti). Odlično odpušča prevelik vnos maščob in olj, tudi neenakomerne in sunkovite pritoke (v kombinaciji s pulznim jaškom ali prečrpovanjem). Primerne so za vgradnjo v eno in več-stanovanjske objekte, vikend hiše, ki so pogosteje obiskovane, vrtce, šole, vasi in manjša mesta ter delavnice in pisarniške zgradbe.

SBR čISTILNE NAPRAVE
SBR (Sequence Batch Reactor) je najbolj pogosta čistilna naprava v nemško govorečih deželah. Biomasa je v primerjavi z pretočnim tipom bolj razpršena, kar pomeni, da morajo biti posode predvsedalnika in bioreaktorja večje, to pa včasih pomeni dražjo vgradnjo in nakup. Uporabljajo se predvsem za situacije, kjer so značilni sunkoviti dotoki. V podjetju VODATEH d.o.o. tržimo in vgrajujemo tip AquaPUR (plastični rezervoarji) in AquaFEE (betonski rezervoarji) nemškega proizvajalca Ammermann Umwelttechnik. SBR omenjenega proizvajalca odlikuje tehnološko napredno krmiljenje, ki samodejno zaznava zmanjšane dotoke odpadne vode (ko gremo na počitnice, smo dalj časa od doma ali pa naš dom do večera samuje) in preklopi na ECO način delovanja. S tem prihranimo na porabi električne energije ter ne staramo biomase, ki je odgovorna za čiščenje odpadne vode. Odlična rešitev za večja naselja, apartmaje ter stanovanjske hiše. Primerna za vgradnjo v vseh situacijah, odsvetujemo vgradnjo pri sezonskih objektih (vikend hiše, gorske koče in podobno), za objekte, kjer dotoka ni več kot 1 mesec.

BIOFILTER čISTILNE NAPRAVE
Poznamo različne tipe biofiltrov, take, ki delujejo na osnovi vpihovanja zraka s pomočjo puhala (z električno energijo) in take, ki delujejo brez električne energije. V našem podjetju zastopamo podjetje iz Luxemburga, ki izdeluje patentirane BIOROCK® čistilne naprave, ki delujejo brez električne enegije. Primerne so tako za območja, kjer ni električne energije tudi kot za območja, kjer so zahtevani posebno dobri učinki čiščenja. Njihova prednost je tudi modularnost, ker pomeni, da če se dotok odpadne vode poveča zaradi povečanja števila uporabnikov ali razširitve naselja, enostavno povečamo volumen bioreaktorja z vgradnjo novega čistilnega modula. Praktično ne porabljajo električne energije, saj delujejo na princip prezračevanja biomase, ki je na posebnih BIOROCK® nosilcih biomase in za prezračevanje uporablja naravno prezračevanje – naravni vlek. Primerna za vse uporabnike, predvsem za gorske koče, območja brez elektrike, določena vodovarstvena področja. Mogoče jih je nadgraditi tudi tako, da jih ni potrebno vkopati v zemljo (nadzemni BIOROCK reaktorji).

MBR čISTILNE NAPRAVE
MBR čistilne naprave ali membranska tehnologija je novost na trgu čistilnih naprav. Bistvena prednost pred drugimi čistilnimi napravami je v tem, da je biomasa bolj koncentrirana in so učinki čiščenja KPK in BPK5 boljši, hkrati pa so zmanjšani volumni reaktorja in podobno. Ključna prednost pa je v učinkovitosti čiščenja SS (suhe snovi). Prečiščena voda je tudi navidezno zelo čista, saj se iz reaktorja loči od mulja/aktivnega blata s pomočjo membrane, ki ima zelo majhne – mikro pore velikostnega razreda od 0.05 pa do 0.01 µm. Prečiščeno vodo zlahka uporabimo za zalivanje zelenjavnega vrta, pranje avtomobila, v večini tehnoloških procesih, splakovanje WC kotličkov, saj je poleg motnosti, KPK in BPK5 onesnaženja, voda prečiščena tudi mikroorganizmov (bakterij) ter večine virusov! Voda ima kvaliteto kopalne vode! Odlično se obnese tudi za uporabo v manjših industrijskih obratih, za stanovanjske hiše, vikend hiše, sezonske objekte, povsod, kjer je na voljo električna energija in za vgradnjo nimate na voljo veliko prostora. Zlasti primerno za VODOVARSTVENA OBMOčJA, kjer Vam ARSO ne pusti postaviti navadne čistilne naprave.

KDO IN ZAKAJ POTREBUJE čISTILNO NAPRAVO?

Malo komunalno čistilno napravo (mKčN) ali čistilno napravo za gospodinjske odpadne vode bo moral do konca leta 2015 vgraditi vsak, ki mu občina ne more zagotoviti kanalizacijske voda, kamor bi spuščal doplake in lokacija stavbišča sodi med aglomeracije, ki spadajo v prispevna območja (posebna območja kot so Natura 2000, Triglavski Narodni Park, vodovarstvena območja III.). Drugi rok je konec leta 2017 za vse ostale, katerim občina do tega časa ne bo mogla zagotoviti kanalizacijskega voda.

V kolikor niste sigurni do kdaj in ali če sploh morate zgraditi svojo čistilno napravo, nas pokličite na GSM: 030/626-005 (Simon) in z veseljem Vam pomagamo do verodostojne informacije.

Odpadno vodo iz gospodinjstev moramo prečistiti zato, da zavarujemo vire pitne vode in s tem zagotovimo lepšo in predvsem varnejšo prihodnost za naše potomce.

NA KAJ MORAM PAZITI PRI IZBIRI čISTILNE NAPRAVE?

V kolikor se boste odločili, da Vam pri nakupu čistilne naprave svetujemo v našem podjetju, Vas bomo vprašali vsaj 6 vprašanj:

Koliko oseb stanuje v Vašem objektu ter ali pričakujete, da bo to število v prihodnjih 15 letih naraslo ali upadlo?
Imate na razpolago vir električne energije?
Ste doma na prispevnem območju? (četudi odgovora ne veste, bomo sami pobrskali po državnih podatkovnih bazah.)
Kam boste odvajali odpadno vodo? (V ponikovalnico, odprti vodotok- potok ali reko.)
Potrebujete povozno izvedbo čistilne naprave? (če DA, ali imate dostop na pracelo s tovornjakom?)
Imate na parceli visoko podtalno vodo? Ste doma na poplavnem območju? (Kjer reke ali potoki večkrat poplavijo.)

KJE NAJ KUPIM čISTILNO NAPRAVO?

V Sloveniji je več ponudnikov čistilnih naprav. Med seboj se ločijo po prodajnem programu, po številu zaposlenih in specializiranosti svetovanje, vzdrževanje. V podjetju VODATEH d.o.o. Vam nudimo izbiro 5 tipov čistilnih naprav različnih velikostnih razredov.

Pomembno je, da pri izbiri ponudnika pazite na to, da ima dobavitelj izkušnje z dobavo, montažo in vzdrževanjem čistiln naprave. Izogibajte se zlasti tistih ponudnikov, ki Vam ne znajo dobro svetovati pri izbiri čistilne naprave, ki Vam ne postavijo vprašanj, da bi Vam zagotovili ustrezno izbiro.

Nekateri ponudniki imajo dosti izkušenj iz industrije in prodajajo, morda celo proizvajajo čistilne naprave, a nimajo zadostnega stika s trgom (uporabniki) in je kvaliteta poprodajnih storitev lahko vprašljiva.

Kakor koli se boste odločili, s čistilno napravo boste morali živeti in zato je izbira ponudnika ključnega pomena!

V našem podjetju Vam nudimo dobavo 5 različnih tipov čistilnih naprav v velikostnih razredih do 1000 P.E, vgrajenih imamo več kot 1.200 čistilnih naprav na področju Slovenije, v vseh regijah! Imamo izkušnje s pridobivanjem soglasij in reševanju birokratskih ovir na območjih s posebnimi zahtevami kot so Triglavski narodni park, vodovarstvena območja. Zagotovljen imamo servis in rezervne dele za vse tipe čistilnih naprav. Prepričani smo, da smo prava izbira!/br>

ALI JO LAHKO KUPIM NA OBROKE?

Nudimo tudi obročno odplačevanje za financiranje izgradnje mKčN. Najhitrejša in najboljša rešitev je financiranje s hitrim kreditom in zelo nizko obrestno mero, ki smo Vam jo pripravili v sodelovanju z Delavsko hranilnico. S posredovanjem popolne dokumentacije uredimo kredit v enem dnevu.

Za več informacij se obrnite na GSM: 030/626-005 (Simon).

V čEM JE VODATEH BOLJšI OD KONKURENCE?

Nudimo 5 različnih tipov čistilnih naprav za gospodinjstva ter čistilne naprave za manjše industrijske obrate in delavnice ter večje industrijske obrate.

Razpolagamo s visoko-kvalificiranim kadrom ter mednarodnimi izkušnjami. Zaposlujemo več kot 10 strokovno usposobljenih oseb za čistilno tehnologijo! Nudimo čistilne naprave po zelo konkurenčni ceni, ter NON-STOP dosegljiv telefon za vprašanja kupcev in uporabnikov čistilnih naprav. Nudimo servisne storitve in vzdrževanje hišnih kot tudi večjih sistemov. Kar je najpomembneje, poleg garancije na vodotesnost in tehnologijo, nudimo garancijo na DELOVANJE!

ALI LAHKO DOBIM ZA IZGRADNJO čISTILNE NAPRAVE OBčINSKO SUBVENCIJO?

Subvencijo za izgradnjo čistilne naprave nudijo občine. Za pridobitev subvencije občine vsako leto pripravijo razpis, kjer je določena višina sredstev ter razpisni pogoji (se razlikujejo od občine do občine). Vsem občinam pa so skupni razpisni pogoji:

Legalizirana gradnja.
Objekt mora biti stanovanjska gradnja
Vsaj ena oseba mora imeti na objektu stalni naslov za bivanje.
Soglasje solastnikov (če je lastnikov objekta več.)
Opravljena montaža in zagon čistilne naprave ter prevzem s strani občine (pozitivna ocena obratovanja).
V primeru posebnih območij (TNP, vodovarstvena območja) soglasje pristojnih organizacij (Zavod TNP, ARSO,…).
Potrdilo o plačilu računa izvajalcem.
Izjava o lastnostih proizvajalca čistilne naprave (za čistilne naprave do 50 P.E., zagotovi dobavitelj oziroma monter).

Sliši se zapleteno a v resnici ni toliko. Pogumno naprej v izgradnjo mKčN!

ALI JE POGOJ ZA PRIDOBITEV SUBVENCIJE, DA JE čISTILNA NAPRAVA NA SEZNAMU GZS?

To, da je čistilna naprava na seznamu GZS ni pogoj za pridobitev subvencije, četudi imajo takšno prakso na večini občin. Je pa priporočljivo, saj strokovnjaki na GZS preverijo ali ima čistilna naprava skladno dokumentacijo, vsekakor pa to ni nikakršno zagotovilo za ustrezno izbiro in dobro delovanje čistilne naprave! čistilna naprava mora imeti izjavo o lastnostih po standardu SIST EN 12566-3 + A1:2009, ter po 1. juliju 2015 po standardu SIST EN 12566-3 + A2:2013!

ARSO MI NE DOVOLI IZGRADNJO čISTILNE NAPRAVE, KAJ STORITI?

V kolikor bivate na vodovarstvene območju, v neposredni bliži varovanih območij ali vodonosnih območij, če bivate na območjih s posebnimi okoljskimi zahtevami, obravnavamo vsak primer posebej in za to posebej ne zaračunavamo! Izkušnje so pokazale, da ob dobri podpori pred, med ter po izvedbi čistilne naprave, pristojne institucije pozdravljajo izgradnjo čistilne naprave v večini primerov, ki smo jih reševali. Ne pozabite! čistilna naprava je dosti ugodnejša rešitev za čiščenje odpadne vode kot nepretočna greznica.

V kolikor niste povsem prepričani ali morate upoštevati posebne okoljske pogoje, pripravite naslov na katerem bi vgradili čistilno napravo ali pa številko parcele in katastersko občino ter nam ju posredujte in odgovorili Vam bomo v zelo kratkem času!

Za več informacij Vam je na voljo Simon, GSM: 030/626-005, e-pošta: simon@vodateh.si.

KAJ NE SODI V čISTILNO NAPRAVO?

čistilna naprava je izdelana tako, da prenaša obremenitve gospodinjske odpadne vode, ki v naslednjih parametrih ne presega (po standardu SIST EN 12566-3: 2005, Annex B, točka B.3.2 – točna sestava se določi z analizo in je odvisna od lokacije, načina življenja,..):

KPK: 300-1000 mg/l
BPK5: 150-500 mg/l
SS: 200-700 mg/l
Nskupni: 25-100 mg/l
Pskupni: 8-20 mg/l
pH: 7-8

Večkrat svoje bodoče kupce in uporabnike naših rešitev povprašamo pred vgradnjo čistilne naprave tudi o njihovih življenjskih navadah, morebitnih dejavnostih (avtoličarska delavnica, domača peka kruha in peciva, manjša mlečna predelava,..) ki so značilne za podeželjska področja Slovenije in nato na osnovi izkušenj sklepamo o potencialni možni onesnaženosti odpadne vode in z njo povezanim predlogom za rešitev situacije.

NI VSAKA čISTILNA NAPRAVA DOBRA ZA VSAK DOM ALI NAčIN žIVLJENJA!

Splošno velja, da čistilna naprava ni koš za smeti. Povanadi je dimenzionirana tako, da je namenjena določenemu številu uporabnikov. V kolikor pa uporabniki v čistilno napravo preko odtokov ter WC odtoka odlagajo vanjo netopne ter za mikroorganizme strupene snovi, je delovanje slabše ali celo onemogočeno. Tudi večje organske in kemične obremenitve od predpisanih so lahko včasih težava. Paziti je treba predvsem na to, da vanjo ne odlagamo nerazgradljivih ali slabo razgradljivih snovi, higijenskih pripomočkov ter kemikalij, ki zavirajo rast, razvoj ter delovanje mikroorganizmov. Med takšne snovi, ki v čistilni napravi niso zaželjene, sodijo tudi olja in masti ter antibiotična sredstva.

RAZVOJ BIOMASE & ZAGONSKI POSTOPEK

Razvoj biomase je odvisen o načina zagona. Ponavadi se zagonski postopki izvajajo brez vcepljanja mikroorganizmov v reaktor, saj te mikroorganizme proizvajamo uporabniki sami (s fekalijami) in jih z odpadno vodo vnašamo v čistilno napravo. V tem primeru je razvoj mikroorganizmov odvisen od obremenitve čistilne naprave z odplakami ter izbranim režimom delovanja (v tem primeru pustimo čistilno napravo delovati neprekinjeno 1-3 mesece). Ko količina mulja naraste (glejte navodila za uporabo – SEDIMENTNI TEST) na 150-300 ml/l, spremenimo režim delovanja na prekinjenega (v skladu z navodili za uporabo). Razvoj biomase je bistvenega pomena. Včasih zaradi netipičnih navad uporabnika sploh ne pride do željenega razvoja biomase. V takšnem primeru je potrebno narediti ponovni zagon s pomočjo dodatkov (preparatov) za ustvarjanje biomase.

UčINKI čIščENJA

Učinki čiščenja vseh čistilnih naprav, ki jih ponujamo v podjetju VODATEH, so višji od 90 % (KPK, BPK5 ter SS) (SEKUNDARNO čIščENJE) in ugodno vplivajo na kvaliteto odpadne vode na iztoku. Od odstotka učinka čiščenja čistilne naprave na parameter KPK je odvisno za koliko se Vam zmanjša plačilo okoljske takse na Vašem računu za vodo.

Med ponujenimi čistilnimi napravami bistveno izstopata AT sistem + biofilter (TERCIARNO čIščENJE Z DEZINFEKCIJO) ter MBR sistem, ki vodo dodatno prečistita tako, da je skoraj prosta bioloških hranil ter bakterij in virusov (TERCIARNO čIščENJE – ULTRAFILTRACIJA). To vodo je mogoče uporabljati za zalivanje in pranje ter bi jo bilo mogoče dodatno obdelati in jo uporabljati kot pitno (REVERZNA OSMOZA).

KONTROLA DELOVANJA

Kontrolo delovanja (vizualno) je potrebno pri nekaterih tipih čistilnih naprav opravljati pogosteje (priporočila proizvajalca), pri drugih redkeje. Bistvo pa je, da so čistilne naprave tehnološki izdelki in da gre včasih lahko kaj narobe s strojno opremo ali pa se pojavijo težave zaradi nepravilne uporabe.

V kolikor boste spremljali delovanje svoje čistilne naprave vsaj 1x mesečno, boste zmanjšali možnost nepravilnega delovanja na minimum. čistilne naprave, ki je ne bi bilo potrebno kontrolirati, preprosto ne obstaja! Torej, ne obstajajo boljše ali slabše čistilne naprave (seveda morajo biti ustrezno certificirane!), obstajajo samo manj ali bolj primerne čistilne naprave za določene situacije.

VZDRžEVANJE čISTILNE NAPRAVE

Vzdrževanje čistilne naprave pomeni, da vzdržujemo primerno količino biomase v reaktorju, pazimo, da niso dotočne, prelivne cevi zamašene, da puhalo deluje dobro (da so membrane cele in filter zraka puhala ni zamašen), da so pravilno ponastavljeni ventili za distribucijo zraka in podobno.

Priporočamo, da vzdrževanje prevzame kompetentno podjetje za servise. Na koncu koncev je sprotno vzdževanje dosti cenejše kot kampanjsko.

čRPANJE ODVEčNEGA BLATA/MULJA

črpanje odvečnega mulja/blata je odvisno od gostote biomase v reaktorju, od velikosti reaktorja ter tehnologije čiščenja. Odvoz odvečnega blata pa pri naših izdelkih variira od enega pa do treh let. Za več informacij pokličite 030/626-715 ali 030/626-005.

Odvečno blato se črpa iz primarnega vsedalnika (SBR, BIOFILTER, MBR sistem) ter deloma primarnega vsedalnika in deloma bioreaktorja (PRETOčNI sistem).

Koliko ga izčrpamo:
SBR, MBR, BIOFILTER: popolnoma lahko izpraznimo primarni vsedalnik, paziti, da se izčrpa tudi plavajoče snovi na gladini predvsedalnika. Predvsedalnik očistiti s curkom vode, ponovno počrpati in ga napolniti pred ponovno uporabo s čisto (pitno) vodo.

PRETOčNE: Oprati notranje stene prekatov s čisto vodo, ¾ vsebine primarnega vsedalnika ter ¾ vsebine reaktorja izčrpati. Dotočiti sveže vode do nivoja iztoka v vseh komorah sistema enako.

Odvečno blato črpa koncesionar (lokalna komunalna služba), le v primeru, da imate registrirano kmetijsko gospodarstvo (in KMG MID številko) ter ustrezno veliko zbiralnico gnojevke, da odvečni mulja lahko odleži vsaj 6 mesece, lahko črpate mulj sami, brez koncesionarja. Vsako črpanje posebej zabečežiti v obratovalni dnevnik!

TEHNIčNI PROBLEMI

PUHALO NE DELUJE:
Preveriti ali je puhalo vključeno v električno vtičnico. če je, varno preveriti ali ni morda motena dobava električne energije. Preveriti tudi ali ni morda čistilna naprava ravno v fazi mirovanja (časovno stikalo, mikroprocesor). V kolikor časovno stikalo ne preklaplja, pokličite servisno službo.

PUHALO DELUJE Z DRUGAčNIM ZVOKOM, KOT OBIčAJNO:
Obstaja več vzrokov za netipično delovanje puhala. Ena od zelo verjetnih možnosti je, da so se na puhalu pokvarile membrane, ki ustvarjajo tok zraka. Potrebna je zamenjava membran. Za to lahko pokličete na GSM: 030/626-732 ali 030/626-715 in naročite pooblaščenega serviserja.
Mogoče pa je tudi, da puhalo med delovanjem vibrira in s tem ustvarja nenavaden zvok. V tem primeru pritrdite puhalo na podlago z plastično vezico.

MAMUT čRPALKE NA PRETAKAJO VODE:
Možnost, da je mamut črpalka zamašena. Poiskusite odmašiti mamut črpalko s pomočjo vodnega curka iz tanjše vrtne cevi ali z visokotlačnim čistilcem.

VODA V čISTILNI NAPRAVI SE NE PRETAKA ALI NE »BRBOTA« ENAKOMERNO:
Preverite nastavitev ventilov (pretočne čistilne naprave). Pomagajte si s pomočjo priročnika ali navodil za uporabo. Za informacije smo dossegljivi na GSM: 030/626-732 (Miha).

KAKO NAREDIMO SEDIMENTNI TEST?
Opis za sedimentni test imate v navodilih za uporabo. Na kratko: Iz bioreaktorja (tam kjer deluje prezračevanje) vzamemo med delovanjem čistilne naprave vzorec v litrski kozarec za vlaganje ali menzuro 1 liter tekočine. Kozarec ali menzuro postavimo na ravno površino in po 30 minutah odčitamo količino vsedline ter količino čiste vode nad vsedljino. Sedimentni test nam pove, koliko vsedljine imamo na 1 liter tekočine.

SUM NA NEPRAVILNO DELOVANJE

Imate občutek, da Vam iz čistilne naprave smrdi? Se širi iz nje neprijeten vonj?

Verjetno je, da je vsebnost mulja v čistilni napravi dosegla kritično mejo. V kolikor Vam sedimentni test pokaže vsebnost mulja več kot 70 ml mulja na 1 liter vzorca, bo potrebno praznjenje čistilne naprave. V kolikor mulja nimate zadosti in iz čistilne naprave pretočnega tipa smrdi, je težava v načinu uporabe ali morda tehnični težavi pri odvajanju zraka iz reaktorja ali dovodu zraka iz puhala. Predlagamo, da nas v tem primeru kontaktirate in skupaj poskusimo najti vzrok napake.

Pri SBR čistilnih napravah je vonj iz predvsedalnika navaden in nič neobičajen, saj predvsedalnik deluje kot greznica. V kolikor Vam prihaja nenavaden vonj iz SBR čistilne naprave, je potrebno urediti prezračevanje- V podjetju VODATEH d.o.o. Vam za takšne primere nudimo različne protismradne filtre in sisteme za prezračevanje. Za več informacij smo Vam na voljo na GSM: 030/626-715 (Matija) ali GSM: 030/626-732 (Miha).

KAKO POGOSTO SERVISIRATI čISTILNO NAPRAVO?

Glede na to, da je čistilna naprava tehnični in hkrati »živ« organizem, predlagamo, da se z nami posvetujete glede pogostosti servisiranja in pregleda. Svetovali Vam bomo glede na izbrani tip čistilne naprave in izkušnje, ki jih imamo s podobnimi situacijami.

Za vsa dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 626 715
ali pošljite sporočilo na info@vodateh.si