Lovilci olj in maščob

Pogosta vprašanja & odgovori..

Ozadje za vsebino

KAJ JE LOVILEC OLJ IN MAščOB?

Lovilec olj in maščob je posoda s prekati, ki umiri vodo iz kuhinje do te mere, da se lahko iz nje izločijo snovi, ki so lažje od vode in splavajo na njeno površje.

KAKšNI TIPI LOVILCEV OLJ IN MAščOB OBSTAJAJO?

EN 858-2: voda po čiščenju vsebuje do 100 mg/l olj in maščob
To je standardna izbira za kuhinje, kantine in podobne obrate, kjer voda iz lovilca olj in maščob izpustimo naprej v javno kanalizacijo ali pa na malo komunalno čistilno napravo.

EN 858-1: voda po čiščenju vsebuje do 5 mg/l olj in maščob
To je standardna izbira za delavnice, parkirišča in podobne obrate, kjer voda iz lovilca olj in maščob izpustimo naprej v naravo. Takšni tipi lovilcev olj in maščob ponavadi vsebujejo tudi filter koalescentnih delcev (da lažje ločijo emulzije in lebdeče delce, ki nimajo lastne sposobnosti vsedanja).

KAKO VELIK LOVILEC OLJ IN MAščOB IZBRATI?

Pri izbiri lovilca olj in maščob se oziramo na dotok odpadne vode. Njihove nazivne velikosti se merijo v maksimalnem pretoku Q (l/sek.) Pri izbiri za gostinsko dejavnost, se vprašamo, koliko obrokov dnevno pripravijo. Za izbiro lovilca olj s koalescentnim filtrom pa se povprašamo, kakšen je maksimalni pretok vsako sekundo ali pa iz kako velike površine se bo stekala voda v lovilec olj.

Za vsa dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 626 715
ali pošljite sporočilo na info@vodateh.si